Huidbehandelingen

Acne behandeling met peeling

  • Geschreven door dr. M.D. Njoo - Dermatoloog
  • (310)
  • Laatste update: 03-04-2024
  • E-mail

Wat is acne behandeling met peeling?

acne peeling

Een peeling is een vloeistof die bestaat uit natuurlijke zuren zoals melkzuur, salicylzuur en glycolzuur. De actieve stoffen die aangebracht worden op de huid veroorzaken in de huid een chemische reactie. Vandaar wordt ook wel de naam “chemische peelings” gebruikt. Peelings kunnen worden toegepast bij verschillende huidproblemen, waaronder acne. Acne behandeling met peeling is een behandeling die door de huidtherapeuten van Huid en Laserkliniek HELON wordt aangeboden.

Klik hier voor de folder “Acne behandeling met dieptereiniging”

Hoe werkt een peeling?

Ongeacht de ingrediënten, zorgt een peeling altijd voor exfoliatie. Exfoliatie is het verweken van de bovenste laag huidcellen waardoor deze sneller gaat afschilferen. De huid wordt gestimuleerd om nieuwe, gezonde cellen aan te maken met tot gevolg een gladdere, egalere en beter gehydrateerde huid. Doordat elke peeling zijn specifieke eigenschappen heeft, is voor elk huidtype een geschikte peeling in te zetten. Peelings die ingezet worden bij acne remmen de talgproductie, verminderen ontstekingen en verbeteren de huidstructuur.

Welke huidcondities kunnen met peeling worden behandeld?

Welke soorten peelings bestaan er?

Peelings variëren in sterkte. Er zijn milde peelings die lichte verbetering geven en een korte herstelperiode hebben, tot intensieve peelings die een flink resultaat geven maar ook een langere herstelperiode hebben. Na elke peeling wordt de huid iets sterker waardoor het mogelijk is de intensiteit tijdens de kuur op te bouwen voor een beter resultaat.

  • Milde peelings worden altijd ingezet bij het begin van een reeks peelings. Het bereidt de huid voor op sterkere peelings en kan bij milde acneklachten soms al voldoende resultaat geven.
  • Medium peelings zijn qua samenstelling van zuren wat sterker dan de milde varianten. Deze peelings kunnen worden ingezet bij alle indicaties van acne.
  • Intensieve peelings worden ingezet bij zware acneklachten en acnelittekens.

Tijdens de intake wordt besproken welke peelings het beste aansluiten bij uw huid en hulpvraag.

Linker wang voor de peeling behandeling
Linker wang na dieptereiniging, peelings en productgebruik thuis

Hoe verloopt de acne behandeling met peeling?

Voorbehandeling

Om de best mogelijke resultaten te behalen en te behouden is het heel belangrijk de huid voor te behandelen met thuisproducten. Omdat geen huid hetzelfde is, zal altijd een advies op maat worden gemaakt. Bij donkere huidtypes zal de voorbehandeling intensiever zijn dan bij lichte huidtypes. Dit heeft te maken met de activiteit van het aanwezige pigment waardoor er een groter risico is op pigmentverschuivingen.

De behandeling

De huid wordt eerst gereinigd en vetvrij gemaakt met een lotion. Daarna wordt de peeling op de huid aangebracht in één of meerdere lagen. Dit geeft meestal enkele minuten een sensatie van tinteling, branderigheid of jeuk. Na enkele minuten stopt de peeling vanzelf met werken of wordt het geneutraliseerd. Om de afschilfering en het herstel van de huid te versnellen kan eventueel een hoge concentratie retinol aangebracht worden. Tot slot wordt er vaak een zonnebrandcrème ingezet.

Na de behandeling

Na de behandeling is de huid rood, wat gezwollen en soms zijn er hele kleine witte vlekjes zichtbaar. De roodheid verdwijnt meestal na enkele uren. De huidreactie is afhankelijk van de intensiteit van de peeling. Bij intensieve peelings zal 1 tot 3 dagen na de behandeling droogheid, schilfering of vervelling optreden. Dit is een normale reactie die tot 7 dagen kan aanhouden. Voor een goede genezing en een minimaal risico op complicaties is het belangrijk om absoluut niet te krabben of aan losse vellen te trekken! Vermijdt tot 48 uur na de behandeling warme douches, baden, sauna, intensieve sporten, zon, zweten en haarkleuring. Verder moet de huid dagelijks, ongeacht het seizoen, beschermd worden met een SPF 30 of hoger.

Houdt er rekening mee dat u tot zes weken na de laatste behandeling niet in de zon of onder de zonnebank mag. Dit om het risico op pigmentverschuivingen te minimaliseren.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Hiervoor is geen standaard regel. Voor een optimaal resultaat worden gemiddeld 4 tot 6 behandelingen in kuurvorm uitgevoerd met tussenpozen van gemiddeld 2 tot 4 weken. Dit is echter afhankelijk van het huidtype, de klacht en de reactie van de huid. Om de behaalde resultaten te behouden is het raadzaam af en toe de behandeling te herhalen en ook producten voor thuis te blijven gebruiken.

Worden de kosten vergoed?

Alle behandelingen bij Helon worden uitgevoerd door, en onder medische supervisie van, BIG-geregistreerde dermatologen en huidtherapeuten van ZGT. Hiermee voldoen wij aan de voorwaarden van veel zorgverzekeraars om voor een eventuele vergoeding voor peelings in aanmerking te komen. Dit is echter wel afhankelijk van de indicatie waarvoor de behandelingen ingezet wordt. Controleer uw polis of vraag uw zorgverzekeraar naar de hoogte van de vergoeding en de eventuele voorwaarden.

Wie zijn wij?

Helon Huid- en Laserkliniek Oost Nederland biedt een compleet scala aan behandelingen op het gebied van bijna elke vorm van huidproblematiek.

Helon bestaat uit drie afdelingen:

  • Helon Huid- en Laserkliniek
  • Helon Esthetiek
  • Helon Huid- en Oedeemtherapie

Contactgegevens HELON

Helon Huid- en Laserkliniek Oost Nederland
Geerdinksweg 139-53
7555 DL Hengelo
Tel. 088 708 49 90
Website HELON
Mailadres:info@helon.nl

Advertenties
  • Voor acne behandeling maak een afspraak bij HELON

    HELON
Feedback

Vindt u dit artikel nuttig?

  • Ja
  • Een beetje
  • Nee
Laat ons weten wat u vindt van dit arikel.
 
Vergeet uw bericht en/of beoordeling niet.